Az “idős Béla bácsi” esete a kamu oldalakkal

TTT Design - az elegáns arculat itt születik
(Utoljára frissítve: 2017-06-19)

Nemrég kaptuk üzenetben az “idős Béla bácsi” esetét és nagyon megesett rajta a szívünk. A történet az otpercpiheno.blogspot.hu és a sokak által bőszen osztogatott másik szutyok lájkvadász oldal, az fm3cafe.hu oldalain jelentek meg:

otpercpiheno.blogspot.hu

 

fm3cafe.hu

Már majdnem ott tartottunk, hogy elmorzsolunk egy könnycseppet, amikor kiderült a turpisság. Az igaz, hogy a ház Nyíregyházán épült, de nem felújított, hanem új építésű házról van szó.

Az építő cég (melynek nevét szándékosan nem említjük) referencia oldalán található meg ez a ház, melyet lájkvadász barátaink használtak fel (valószínűleg engedély nélkül) oldalaik reklámozására. Az építő céggel felvettük a kapcsolatot. Válaszuk után frissítjük a cikket. De az közel 100%, hogy nincs semmilyen  Béla bácsi.

 

Még a cikk publikálása előtt megjött a válasz az építő cégtől:

Tisztelt Cím,

Köszönöm a hogy megkeresett.

A házat valóban mi építettük, és nem Béla bácsi lakik benne, viszont a tulajdonos már jelezte, hogy valaki ezzel a képpel garázdálkodik.

Ennek tudatában osztogassátok az ilyen oldalakat, mint otpercpiheno.blogspot.hu és fm3cafe.hu. Valamint ha gyanús oldalakat találtok, nézzétek meg, hogy szerepel-e listánkban. Ha nem, küldjétek el nekünk!

Ne a lájkvadász oldalakat osszátok, hanem inkább a mi oldalunkat és a mi cikkeinket. Sokkal hasznosabb, ha felnyitjuk az emberek szemét, mint hogy hülyeségekkel traktájuk egymást.

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Támogasd az oldalunkat!

Ha tetszik amit csinálunk, ha szeretnéd, hogy mindenki tudjon róla, milyen csalások, ámítások történnek a Facebookon, támogasd oldalunkat egy kávé, vagy egy kóla árával. A befolyt összeget oldalunk fenntartására fordítjuk.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.