A Lives almapektin – lehúzás

(Utoljára frissítve: 2017-09-18)

Az internetet és a Facebookot is elárasztották olyan hirdetések, amelyben Lives almapektint lehet hihetetlen akciós áron rendelni. Ennek a pektinnek a fogyasztása rendkívül előnyös a szervezet számára, mert fogyaszt, méreg anyagokat távolít el székrekedésre és hasmenésre (egyszerre) is kiválóan használható. A rendkívül jól hangzó szöveg csábítja az embert a kipróbálásra. De közel sem annyi a hatása, mint ahogy azt a vásárlásra csábító, terméket reklámozó weboldalak írják. Kétségtelen, hogy a pektin létezik, és vannak jótékony hatása. Akkor ha megbízható helyről vásároljuk. A lehúzós webáruházakon keresztül csak a csalók zsebére van jótékony hatással. Milyen oldalakról van szó?

 • http://hu-pectin.pw/
 • http://www.lives-fogyokuras-ital.hu/lives-pectin-ital-a-termeszetes-fogyashoz-zsiregeto-hatasa-rendkivuli/
 • https://fogyokuratipp.blogspot.hu/2016/09/lives-apple-almapektin-uj-fogyokuras-termek.html
 • http://pectindrink.com/
 • http://livespectin.ga/index.html
 • http://hungary.pectin.pro/
 • https://www.facebook.com/supernaturalpectindrink/
 • https://www.facebook.com/Lives-Pectin-1723760744528726/
 • https://www.facebook.com/LiVes-Pectin-Magyarorsz%C3%A1g-1329850330416042/
 • http://abrst.pro/rndr/Mednews_Pectin_HU/?ap=2914&esub=-4AnVzAkQNAcoEWXTCgQABAAEAAcACYgsCgAIBmwGIBOCvyA0A&al=640
 • http://hu.diet.pectin.pro/rndr/Pectin_action_HU/?subacc=IVO&esub=-4AnVzAkQNAcoEAnDDgQABAAEAAcABAAKAAgGbAYgEFJXh0gA&al=640
 • http://www.irecommendnow.com/azhfowpiau/Dr_Toth_Lives_Pectin_HU_N/?ap=5985&esub=-4A25sMQKSDQHKBMbVzawAAQABAAHAAmEXAoACAZsBiASJbMjnAA&al=640
 • http://immppress.info/rndr/MBG_Pektin_yoga_HU/?ap=791&esub=-3AnVzAkQNAcoEz6nJBQABAAEAAcACFwMCagsBmwGIBB70w20
 • http://livespektinsk.xyz/ (nem elérhető)

…és még lehetne sorolni. A hivatkozások szándékosan nem kattinthatók. Néhány kép ilyen akciós, rendelős oldalakról:

Mi a hiba a képen?

A kapzsiság annyira motiválja az ilyen oldalak működtetőit, hogy még korrigálni sem képesek az árakat. Ha megnézzük, az 50% sehogy sem jön ki, ha a 7000 Forintos összeget nézzük.

Néhány kép ilyen megrendelő oldalakról:

Nem 9000 és a legtöbb bioboltban kapható. Ne dőlj be a hülyeségnek.

Nem létező személy. Egyébként orvosokkal tilos reklámozni terméket.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hivatalos közleménye.

Ezek az oldalak mindössze egy dologban egyeznek meg: nem írják, hogyan kell használni. Az ember azt hihetné, hogy a 2,5 decis kiszerelést csak lehúzom és bámulom ahogy a ömlik rólam a zsír. Nem így van. Felkerestünk a témában illetékes szakértőt, hogy válaszoljon pár kérdésünkre. Mi is valójában a Lives almapektin?

A Lives almapektint tucatnyi internetes oldal árusítja. Vannak olyan oldalak, hogy nem egyértelmű az sem, ki a forgalmazó, ki a honlap üzemeltetője. Másutt pedig igen nehezen lehet megtalálni a kapcsolat menüpontot.

Van, aki azt állítja, hogy mindenki visszaél a lives termékkel, és csak ő az egyetlen hivatalos forgalmazó, ami szintén hazugság. A termék többek között megvásárolható az összes magyarországi reformélelmiszer (Bijo, Mediline, varga reformház stb) nagykereskedésben, és bioboltokban valamint drogériákban is. Jómagam is árusítom webáruházamban.

Nézzük, mit állítanak a termékről ezek az átverős oldalak.

Már az első számú probléma, hogy étrend-kiegészítőként hirdetik. Holott a Lives egy ÉLELMISZER: almapektin sűrítményt tartalmaz. Az étrend-kiegészítő kifejezés már önmagában is tévútra viszi a vevőt, mert azt hiszi, hogy valamilyen gyógyhatású terméket vesz. Holott nem.

Mivel élelmiszer, ezért a jogszabályok szerint gyógyhatást nem lehet neki tulajdonítani. A helyes megfogalmazás minimum így kellene, hogy hangozzon: ” Ez a termék segítHET a fogyókúrában”

Az ex-katedra kijelentések, nettó hazugságok. így mint: erősíti az immunrendszert, javítja a bélflórát, zsírt éget, visszahúzódik a bőr tőle (Jézusom…)

A pektinnel kapcsolatban nagyon óvatosan két dolgot lehet megfogalmazni: valóban használják az orvosi gyakorlatban méregtelenítéshez(nehézfémek kivezetéséhez) és néhány  kísérlet szerint befolyásolhatja a táplálékfelvételt (erről írtam a posztomban is)

http://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/01/28/az-uj-fogyokuras-dili-a-pektin-dieta/

Minden  más kijelentés erősen zsebmetsző marketingfogás. magyarán: hazugság.

Minden héten megkeres egy-egy ijedt vevő, aki attól fél, hogy anorexiát kap a pektintől!!! van olyan oldal, ahol ezzel riogatják a vásárlót: hogy olyan erős a fogyasztó hatása, hogy anorexiás lesz. Ez viszont már erősen kimeríti a rémhírkeltés fogalmát.

Mivel nem étrend-kiegészítő, így nincs kötött fogyasztása sem. Magyarán legfeljebb egy ajánlást lehet tenni a vevőnek, hogy mennyit fogyasszon (ahogy a cikkben is írtam, napi 15 g pektinnél értek el eredményt a kísérletek). Van olyan forgalmazó, aki napi 1 zacskónyi fogyasztását javasolja, ami teljesen felesleges és igen költséges móka a vevőnek is. Természetesen annyit iszik belőle, amennyit jónak lát(hiszen nem kell mellékhatástól tartani), viszont ezek az oldalak irreális áron (aranyáron) árulják a terméket.

A pektin fogyasztásánál nagyon fontos az alapos felhigítás. Ezt sem hangsúlyozzák sok helyen. Pedig a termék lenyelése higítás nélkül  szinte lehetetlen, ráadásul veszélyes is lehet.

Csak a teljesség kedvéért: ezt a terméket Magyarországon gyártják, Budapesten.Infó a gyártóról: http://pekto.hu/

Vannak oldalak, ahol valami exkluzív különlegességként állítják be, pedig ez is csak egy gyümölcstartalmú készítmény a többi közül. Kétségkívül segíthet a fogyókúrában, de a havi -20 kg ) mert ennyit állítanak a kamu oldalak) ordas nagy hazugság. Én ezt mindig elmondom a vevőimnek is. Csak álljunk meg egy pillanatra, és lépjünk hátrébb, gondolkodjunk! Az a készítmény, amely ekkora fogyást ígér, már nem csak pektint tartalmaz, hanem más- valószínűleg illegális- fogyasztószert is. Jellemzően szibutramint. A Lives viszont egy szimpla sűrítmény. Ennyit fogyni garantáltan nem fog senki tőle.

A tartós fogyást meg természetesen semelyik fogyókúrás készítmény nem éri el, nemhogy egy pektinsűrítmény.

Az átverős oldalakon a klasszikus fogások mennek: kamu előtte-utána képek (rengeteget átvesznek más fogyókúrás készítményeket reklámozó oldalakról). Van, hogy egyik nap az acai berryt promótáló fogyós oldal képeit másnap egy livest áruló oldalon találom.

Pörög a visszaszámláló az oldalon, amíg az akció tart, aztán valahogy újraindul az az óra…

Végtelenített akciók természetesen.

A klasszikus webáruházas átverések: se tulajdonos név, se adószám, se bankszámlaszám, se székhelycím az oldalon. Hozzám hetente jönnek sírni a vevők, hogy nem tudnak élni az elállási jogukkal, mert ahonnan a terméket vették, ott egy cím  nincs, ahová visszaküldhetik a terméket. Mást úgy vágtak át, hogy aranyáron kapott egy tucat lejárt szavidejű livest. Nincs hol reklamálnia…

Köszönjük a részletes és kimerítő választ az  Ez egy chopper, édes (ezegychopper.cafeblog.hu)-nak! Tehát az almapektin nem ritkaság, itthon is kapható bioboltokban. Nem mérik aranyárban sem és nem kell vedelni nyakra-főre. Néhány biobolt, ahol megvásárolható a Lives:

Az oldalak neveit nem tesszük közzé, mivel nem szeretnénk reklámozni. De megtalálhatók a neten: “Gugli a barátod” 😉 .
Mindenki gondolja meg, hogy ismeretlen webshopokban, ismeretlen eredetű és szavatosságú termékeket akar-e vásárolni…már ha egyáltalán megkapja a pénzéért a megrendelt terméket, amit jóval olcsóbban megvásárolhat valódi, legális webshopokból is.

A humorosabb része (ha eddig még nem nevettél volna) most következik:

És tavaly? 2017-et írunk!

 

A matek sosem lehetett az erőssége.

 

Dilemmába estem…

A Livesről olvashatsz itt is: LiVes – a fogyáshoz

Ilyen lehúzós oldalakról olvashatsz még:

Az Egészségügyi Minisztérium figyelmeztetést adott ki!

Hear Clear Pro 2

Újabb lehúzós oldalak-ízületi fájdalom és fogyókúra

Fungalor a bőrgomba ellen

Az igazság a “7500 forintos számítógépről”

ASAMI hajnövesztő

LiVes – a fogyáshoz

Varikosette a visszér ellen

Aprópénzből nagy haszon

HERPAREN – “A máj jó kezekben van”

Magfit Pro és Patch – Fogyókúra fotelból

OptiMaskPro

Formexplode – 10 kiló izom egy hónap alatt

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

Szólj hozzá