A Lives almapektin – lehúzás

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-09-18)

Az internetet és a Facebookot is elárasztották olyan hirdetések, amelyben Lives almapektint lehet hihetetlen akciós áron rendelni. Ennek a pektinnek a fogyasztása rendkívül előnyös a szervezet számára, mert fogyaszt, méreg anyagokat távolít el székrekedésre és hasmenésre (egyszerre) is kiválóan használható. A rendkívül jól hangzó szöveg csábítja az embert a kipróbálásra. De közel sem annyi a hatása, mint ahogy azt a vásárlásra csábító, terméket reklámozó weboldalak írják. Kétségtelen, hogy a pektin létezik, és vannak jótékony hatása. Akkor ha megbízható helyről vásároljuk. A lehúzós webáruházakon keresztül csak a csalók zsebére van jótékony hatással. Milyen oldalakról van szó?

 • http://hu-pectin.pw/
 • http://www.lives-fogyokuras-ital.hu/lives-pectin-ital-a-termeszetes-fogyashoz-zsiregeto-hatasa-rendkivuli/
 • https://fogyokuratipp.blogspot.hu/2016/09/lives-apple-almapektin-uj-fogyokuras-termek.html
 • http://pectindrink.com/
 • http://livespectin.ga/index.html
 • http://hungary.pectin.pro/
 • https://www.facebook.com/supernaturalpectindrink/
 • https://www.facebook.com/Lives-Pectin-1723760744528726/
 • https://www.facebook.com/LiVes-Pectin-Magyarorsz%C3%A1g-1329850330416042/
 • http://abrst.pro/rndr/Mednews_Pectin_HU/?ap=2914&esub=-4AnVzAkQNAcoEWXTCgQABAAEAAcACYgsCgAIBmwGIBOCvyA0A&al=640
 • http://hu.diet.pectin.pro/rndr/Pectin_action_HU/?subacc=IVO&esub=-4AnVzAkQNAcoEAnDDgQABAAEAAcABAAKAAgGbAYgEFJXh0gA&al=640
 • http://www.irecommendnow.com/azhfowpiau/Dr_Toth_Lives_Pectin_HU_N/?ap=5985&esub=-4A25sMQKSDQHKBMbVzawAAQABAAHAAmEXAoACAZsBiASJbMjnAA&al=640
 • http://immppress.info/rndr/MBG_Pektin_yoga_HU/?ap=791&esub=-3AnVzAkQNAcoEz6nJBQABAAEAAcACFwMCagsBmwGIBB70w20
 • http://livespektinsk.xyz/ (nem elérhető)

…és még lehetne sorolni. A hivatkozások szándékosan nem kattinthatók. Néhány kép ilyen akciós, rendelős oldalakról:

Mi a hiba a képen?
A cikk a hirdetés után folytatódik

A kapzsiság annyira motiválja az ilyen oldalak működtetőit, hogy még korrigálni sem képesek az árakat. Ha megnézzük, az 50% sehogy sem jön ki, ha a 7000 Forintos összeget nézzük.

Néhány kép ilyen megrendelő oldalakról:

Nem 9000 és a legtöbb bioboltban kapható. Ne dőlj be a hülyeségnek.

Nem létező személy. Egyébként orvosokkal tilos reklámozni terméket.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hivatalos közleménye.

Ezek az oldalak mindössze egy dologban egyeznek meg: nem írják, hogyan kell használni. Az ember azt hihetné, hogy a 2,5 decis kiszerelést csak lehúzom és bámulom ahogy a ömlik rólam a zsír. Nem így van. Felkerestünk a témában illetékes szakértőt, hogy válaszoljon pár kérdésünkre. Mi is valójában a Lives almapektin?

A Lives almapektint tucatnyi internetes oldal árusítja. Vannak olyan oldalak, hogy nem egyértelmű az sem, ki a forgalmazó, ki a honlap üzemeltetője. Másutt pedig igen nehezen lehet megtalálni a kapcsolat menüpontot.
Van, aki azt állítja, hogy mindenki visszaél a lives termékkel, és csak ő az egyetlen hivatalos forgalmazó, ami szintén hazugság. A termék többek között megvásárolható az összes magyarországi reformélelmiszer (Bijo, Mediline, varga reformház stb) nagykereskedésben, és bioboltokban valamint drogériákban is. Jómagam is árusítom webáruházamban.
Nézzük, mit állítanak a termékről ezek az átverős oldalak.
Már az első számú probléma, hogy étrend-kiegészítőként hirdetik. Holott a Lives egy ÉLELMISZER: almapektin sűrítményt tartalmaz. Az étrend-kiegészítő kifejezés már önmagában is tévútra viszi a vevőt, mert azt hiszi, hogy valamilyen gyógyhatású terméket vesz. Holott nem.
Mivel élelmiszer, ezért a jogszabályok szerint gyógyhatást nem lehet neki tulajdonítani. A helyes megfogalmazás minimum így kellene, hogy hangozzon: ” Ez a termék segítHET a fogyókúrában”
Az ex-katedra kijelentések, nettó hazugságok. így mint: erősíti az immunrendszert, javítja a bélflórát, zsírt éget, visszahúzódik a bőr tőle (Jézusom…)
A pektinnel kapcsolatban nagyon óvatosan két dolgot lehet megfogalmazni: valóban használják az orvosi gyakorlatban méregtelenítéshez(nehézfémek kivezetéséhez) és néhány  kísérlet szerint befolyásolhatja a táplálékfelvételt (erről írtam a posztomban is)
http://ezegychopper.cafeblog.hu/2016/01/28/az-uj-fogyokuras-dili-a-pektin-dieta/
Minden  más kijelentés erősen zsebmetsző marketingfogás. magyarán: hazugság.
Minden héten megkeres egy-egy ijedt vevő, aki attól fél, hogy anorexiát kap a pektintől!!! van olyan oldal, ahol ezzel riogatják a vásárlót: hogy olyan erős a fogyasztó hatása, hogy anorexiás lesz. Ez viszont már erősen kimeríti a rémhírkeltés fogalmát.
Mivel nem étrend-kiegészítő, így nincs kötött fogyasztása sem. Magyarán legfeljebb egy ajánlást lehet tenni a vevőnek, hogy mennyit fogyasszon (ahogy a cikkben is írtam, napi 15 g pektinnél értek el eredményt a kísérletek). Van olyan forgalmazó, aki napi 1 zacskónyi fogyasztását javasolja, ami teljesen felesleges és igen költséges móka a vevőnek is. Természetesen annyit iszik belőle, amennyit jónak lát(hiszen nem kell mellékhatástól tartani), viszont ezek az oldalak irreális áron (aranyáron) árulják a terméket.
A pektin fogyasztásánál nagyon fontos az alapos felhigítás. Ezt sem hangsúlyozzák sok helyen. Pedig a termék lenyelése higítás nélkül  szinte lehetetlen, ráadásul veszélyes is lehet.
Csak a teljesség kedvéért: ezt a terméket Magyarországon gyártják, Budapesten.Infó a gyártóról: http://pekto.hu/
Vannak oldalak, ahol valami exkluzív különlegességként állítják be, pedig ez is csak egy gyümölcstartalmú készítmény a többi közül. Kétségkívül segíthet a fogyókúrában, de a havi -20 kg ) mert ennyit állítanak a kamu oldalak) ordas nagy hazugság. Én ezt mindig elmondom a vevőimnek is. Csak álljunk meg egy pillanatra, és lépjünk hátrébb, gondolkodjunk! Az a készítmény, amely ekkora fogyást ígér, már nem csak pektint tartalmaz, hanem más- valószínűleg illegális- fogyasztószert is. Jellemzően szibutramint. A Lives viszont egy szimpla sűrítmény. Ennyit fogyni garantáltan nem fog senki tőle.
A tartós fogyást meg természetesen semelyik fogyókúrás készítmény nem éri el, nemhogy egy pektinsűrítmény.
Az átverős oldalakon a klasszikus fogások mennek: kamu előtte-utána képek (rengeteget átvesznek más fogyókúrás készítményeket reklámozó oldalakról). Van, hogy egyik nap az acai berryt promótáló fogyós oldal képeit másnap egy livest áruló oldalon találom.
Pörög a visszaszámláló az oldalon, amíg az akció tart, aztán valahogy újraindul az az óra…
Végtelenített akciók természetesen.
A klasszikus webáruházas átverések: se tulajdonos név, se adószám, se bankszámlaszám, se székhelycím az oldalon. Hozzám hetente jönnek sírni a vevők, hogy nem tudnak élni az elállási jogukkal, mert ahonnan a terméket vették, ott egy cím  nincs, ahová visszaküldhetik a terméket. Mást úgy vágtak át, hogy aranyáron kapott egy tucat lejárt szavidejű livest. Nincs hol reklamálnia…

Köszönjük a részletes és kimerítő választ az  Ez egy chopper, édes (ezegychopper.cafeblog.hu)-nak! Tehát az almapektin nem ritkaság, itthon is kapható bioboltokban. Nem mérik aranyárban sem és nem kell vedelni nyakra-főre. Néhány biobolt, ahol megvásárolható a Lives:

Az oldalak neveit nem tesszük közzé, mivel nem szeretnénk reklámozni. De megtalálhatók a neten: “Gugli a barátod” 😉 .
Mindenki gondolja meg, hogy ismeretlen webshopokban, ismeretlen eredetű és szavatosságú termékeket akar-e vásárolni…már ha egyáltalán megkapja a pénzéért a megrendelt terméket, amit jóval olcsóbban megvásárolhat valódi, legális webshopokból is.

A humorosabb része (ha eddig még nem nevettél volna) most következik:

És tavaly? 2017-et írunk!

 

A matek sosem lehetett az erőssége.

 

Dilemmába estem…

A Livesről olvashatsz itt is: LiVes – a fogyáshoz

Ilyen lehúzós oldalakról olvashatsz még:

Az Egészségügyi Minisztérium figyelmeztetést adott ki!

Hear Clear Pro 2

Újabb lehúzós oldalak-ízületi fájdalom és fogyókúra

Fungalor a bőrgomba ellen

Az igazság a “7500 forintos számítógépről”

ASAMI hajnövesztő

LiVes – a fogyáshoz

Varikosette a visszér ellen

Aprópénzből nagy haszon

HERPAREN – “A máj jó kezekben van”

Magfit Pro és Patch – Fogyókúra fotelból

OptiMaskPro

Formexplode – 10 kiló izom egy hónap alatt

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

4 hozzászólás a(z) “A Lives almapektin – lehúzás” bejegyzéshez

 1. Berszan Emese szerint:

  Jo napot kivanok aszt szeretnem kerdezni hogy en man ket hete megrendeltem a termeket es ki is fizetem es meg nem kaptam meg ,ez at veres vagy mi,es aszt szeretnem kerdezni h meg kapome

 2. érdeklődő szerint:

  És mi van a két hét alatt tökéletes nyelvtudást igérő szerkentyűkkel, meg hasonlókkal?? Ilyesmivel tele a net.

  • Hazard szerint:

   Kedves Érdeklődő!

   Valóban nagyon sok minden van a neten, amivel leleményes emberek átakarnak verni hiszékenyeket. Sajnos nincs arra sem kapacitásunk, sem tárhelyünk, hogy minden egyes oldalról írjunk. Úgy gondoltuk, elég egy cikk minden(?) témából ahhoz, hogy elgondolkodtató legyen, esetleg legközelebb már kétkedve fogadjuk az ilyen hirdetéseket. Bízom benne, hogy kevesen dőlnek be ilyen hasonló hirdetéseknek.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..