Mosógép Mánia – hülyítésből jeles | Frissítve

(Utoljára frissítve: 2017-09-19)

Érdekes oldalt ajánlottak hűséges követőink. Nem is lett volna az oldallal semmi baj, ha nem sorsoltak volna. De mint azt megszokhattuk a csaló oldalaknál, a kamu sorsolás nem megy zökkenőmentesen.


Tartalom:


Az oldal a képre kattintva nyitható meg.

A történetbe akkor kapcsolódtunk be, amikor kisorsoltak egy mosógépet, de a nyertes nem jelentkezett. De miért is kellett volna jelentkeznie, amikor a sorsoló oldal ígérte, hogy megkeresik.

Az első nyertes.

A sorsolás május 28-án, 19 órakor történt. Valószínűleg hiba történt a mátrixban, mert a kiírás ellenére a nyertes jelentkezésére vártak egészen másnap reggel 8 óráig.

Újabb lájk és megosztás? Hát persze….

A nyertes végül értesült róla, hogy ő nyert és mások is lobbiztak azért, hogy ne legyen új sorsolás. De süket fülekre találtak.

Hiába minden… A kőszívű sorsolóbizottság hajthatatlan volt…

Május 29-én ismét sorsoltak. Ezúttal ügyeltek arra, hogy a felelősség 100%-ban a nyertesé legyen. Itt már neki kellett jelentkeznie a nyereményért.

A sok negatív kritika után az oldal úgy határozott, hogy mindenki kap mosógépet. A meghatódottságtól a szerkesztőségben mindenki a könnyeivel küszködött.
Miután felmostuk magunkat, próbáltuk a megadott telefonszámon érdeklődni, hogy mi volt a baj, miért lett két nyertes végül is?

A beszélgetés rövid és lényegre törő volt.

Sajnos az is kudarcba fulladt, hogy írásban kérjünk tájékoztatást. Egyszerűen nem válaszoltak egyetlen feltett kérdésünkre sem. Ellenben ajánlották, hogy ott lehetünk az átadáskor. De milyen átadáskor és hol, mivel a nyereményt futár viszi ki.

Az emberek ismét bedőltek. Elhitték, hogy megosztásra szájukba repül a sült galamb. Az oldalon fellelhető rengeteg hozzászólás alapján az a sejtésünk, hogy a sorsolást olyan csoportokban hirdették, ahol a többség nem engedheti meg magának egy ilyen mosógép megvételét.

Az oldalon, az oldal nevében egy kamu profil ír néha:

A profil megtekintéséhez kattints a képre.

Ismételten szeretnénk felhívni minden olyan ember figyelmét, aki megosztós, sorsolós játékon vesz részt, hogy ne dőljön be számára kedvező ajánlatoknak azonnal. Győződjön meg előtte, hogy az oldalt milyen cég, vagy vállalkozás működteti. Ha nincs semmi megadva, kezdjünk gyanakodni. De még akkor sem biztos hogy korrekt céggel, vállalkozással van dolgunk, ha megadja minden adatát. Lásd például az Erica Wedding Express esetét. De lehetne sorolni sokáig. Legyünk körültekintőek és ne sétáljunk be a csapdába dalolva.


Update 2017-06-08

Miután kamusorsolós barátunk a saját hibájából (vagy türelmetlenségéből) két nyertes hirdetett, június 6-án kiszállította (?) az első nyertesnek (?) a mosógépet.

Az “útra kész” mosógép
Az “átadás” pillanata

Ez a hölgy, aki nem éppen az alkalomhoz illően öltözött, az első nyertes. Boldogan vette át a megnyert mosógépet. Ami a bökkenő, hogy a profilján egyetlen fénykép sincs magáról, hogy beazonosítható lenne. A másik nyertesről említést sem tesznek annak ellenére, hogy ő is kap mosógépet. Ugye emlékszünk még a kiírásra?

A második nyertes a tegnapi nap folyamán kommentelt a mosógép átadós kép alá. Szerintem ez mindent elmond.

Még csak arra sem méltatták Erzsébetet, hogy a lakcímét elkérjék, ahová kiszállíthatnák a nyereményt. Mindenki vonja le a konzekvenciát.

Innen üzennénk a Facebook oldalunkon, a cikk alatt kommentelő, időközben letiltó Ákos Bálint nevű Mosógép mánia oldal (valószínűleg) tulajdonosának, hogy oldalunk nem társkereső, így személyes találkozásra nincs mód. Vannak erre szakosodott oldalak bőségesen. Egy esetben talán mégis lenne mód találkozni, de az kellemetlen lenne, kedves Ákos Bálint.

Ajánlott olvasmány webshopban történő vásárlás előtt: A szolgáltató beazonosítása – Internetes vásárlás, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium “mintawebshopja”, abból is a “Szolgáltató adatai” rész, melyből megtudhatjuk mit kell tartalmaznia egy internetes áruház névjegyének. 

Van még ember, aki elhiszi ennek a sorsolgatós oldalnak a hülyeségeit? 


Update 2017-09-19

Nemrég kaptunk egy üzenetet, melyet szeretnénk megosztani mindenkivel. Remélem a tanulságot mindenki levonja belőle.

Az kérdezi a Facebook,hogy mi jár a fejemben?-akkor most leírom.
Elkeseredett,bosszús,dühös és még hosszan sorolhatnám,mit érzek. Ott kezdődött,hogy szülinapomra kaptam egy mosógépet,igaz,újra nem futotta,mert egy váratlanuljött csőtörés,mely az egèsz vízvezetékrendszer kicserélésével és fürdőszobafelújítàssal járt,elvitt minden Forintot,családi segítséget. Itt a Facebookon sok olyan oldal van,aki mosógèpet hirdet jutányos áron felújítva,kopóalkatrészek cseréjével,3 hónapos garanciával.Kinéztem egy hirdetőt (később megnevezem) és egy mosógépet.Messengeren keresztül közölték velem,sajnos elkelt,de ajánlanak helyette másikat,ugyanazok a paraméterek.Elfogadtam,leegyeztettük az árat,címet,az én telefonszámom,idöpontot. Rendben megérkezett a gèp,kicsomagolás után,kissè szagosan,vizesen hagytuk száradni,mert beállítani még nem tudtuk a fürdőszoba miatt. Eljött a várvavárt pillanat,kész a fürdő,mehet a mosógép a helyère…hoppá,nincs vízszívócső! Biztos egyikhez sem adnak,szaladok veszek egyet.Oké,megvan,mehet a gèp.Ruha nèlküli program,próba,indít. Fura volt,hogy teljesen megszívta magát,a dob tele lett vízzel,utána az ajtaja alatt folyt a víz.Kiszivattyúzás,leengedès,átvizsgálás.Igaz,laikus szemmel nem làtja az ember a hibát,de tüzetessebben átnèzve az ajtónál a gumit,az azt körbefogó rugósdrót,durván rozsdás,a rugó helyèn(gondolom valamikor letört)kötözőpánt. Felvettem a kapcsolatot a hirdetővel,amely csak messengeren lehetséges,mert mint kiderült,se a telefonszám nem èl,sem az email cím,amit a hirdetésben megadtak. Kérdeztem ilyenkor mi a teendő,mert garanciás,alkatrész kellene,ez és ez a baja.Válasz küldjem vissza a mosógèpet,(èn költsègem) megjavítják és visszaküldik(ő költségük). A szerelő tanácsára,hogy ne kelljen a gèpet szállíttatni,megkérdeztem,hogy lehetne-e,hogy èn lefényképezem a problémát és ők küldenek nekem alkatrészt ès kicserèltetem,hogy ne kelljen ismèt 2x szállítani a gépet. Válaszuk:persze,megoldható,küldjem a tipusszámot,gyártót. Jaj de jó,a fèlreértés elkerülése érdekèben lefénykèpeztem a gépen található fémtáblácskát,azon minden rajta van és elküldtem. Az ígéret:megrendeljük és küldjük. Hurrá,öröm ès bódottá! Másfél hét után érdeklődtem,válasz,ma èrkezik,és adjuk postára. Hurrá!…. Várok,várok semmi. Egy hèt eltelt írok messengeren,úgytünik nem veszik az adást.Írok ismét,semmi. Egyszercsak 2hét után kaptam egy csomagot.Kibontás után döbbenet. Kaptam egy retkes,penészes,vízköves,agyonhasznàlt,hasznàlhatatlan üstgumit(ez a neve az alkatrèsznek),ami nem ehhez a géphez való,teljesen eltérő,sokkal nagyobb átmérőjű…kuka. Próbáltam kapcsolatba lépni a hirdetővel,de szembesültem a valósággal,hogy mindenhonnan LETILTOTT! Semmi hajlandóságot nem mutat a probléma megoldására. 2x vert át.
A hirdető neve:MOSÓGÉPMÁNIA Most próbálom megjavíttatni,beszerezni az alkatrészeket(nem kis összeg lesz). Tudom,használtgèp,benne van a pakliban.De ez úgy hirdette,hogy szervizelt,ehhez a gèphez az utolsó gazdáján kívül senki nem nyúlt,nemhogy szerelő. Tehát,a MOSÓGÉPMÁNIA egy csapda,Vigyázz vele!

Ha megnézzük a cikkben a képeket, illetve az oldalukra kattintunk, láthatjuk, hogy szinte új, vagy legalább is nagyon jó állapotú gépek vannak. A fenti példa alapján messze nincs így. Rozsdás, szervizeletlen mosógépet kapott a vevő, ráadásul a garanciális feltételeket sem teljesítette (vevőre hárította a készülék visszajuttatását). Valamint a lefényképezett adattábla -melyen feltüntetik a típust- alapján megfelelő méretű új alkatrészt kellett volna küldeni. És még ezek után még ők tiltanak, ahelyett hogy elnézést kérnének és korrigálnák hibájukat.

Még egy apróság bökte ki a szemünket.

A képen a védjegy-szimbólumok az érdekesek. Úgy látszik csaló barátunknak fejébe szállt a mosópor illata. Ha olvasod, akkor röviden tájékoztatnálak, hogy mi a hiba.

Az ® azt jelenti, hogy regisztrált (bejegyzett) márka (Registered trademark).

A ™ pedig nem bejegyzett márkát jelöl (Trade Mark)

Ejnye. Kicsit jobban kellene odafigyelni, hogy mivel és hogyan hülyíted az embereket.
Ja, ha már ® …  Elküldenéd a bejegyzésről szóló dokumentumot? Mennyi most egy regisztrálás ára? Azt tudtad, hogy Magyarországon nem kötelező használni? Ha használod is, nincs rá megfelelő jogi védelem.

Megkárosított vevők figyelmébe:

A szolgáltató beazonosítása – Internetes vásárlás

Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?

A Mosogépmánia kerülendő oldal!

Fake

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

5 hozzászólás a(z) “Mosógép Mánia – hülyítésből jeles | Frissítve” bejegyzéshez

 1. Zielinski Krisztián szerint:

  Sziasztok, Krisztián vagyok Budapest x kerbe vettem az oldalon egy hotpoint ariston mosógépet 39990 ért és hibátlanul megérkezett készpénzben vettem át, igaz az egy napból két nap lett a szállítás de semmi problémám nem volt. Lehet hogy  a nyeremény játék csak reklám de a vásárlás működik és pontos legalábbis számomra az volt. Ha valaki nem szeretné átverve érezni magát fizessen kp ban a szállítás után.
  1  0
 2. Finuccsi szerint:

  Kedves kamu kamu kamu oldal 😀

  nevetve olvasom a semmitmondó jogszabályokkal dobálózó iromanyaikat .. vagy iromanyaidat.. nem lehet tudni hogy kik vagy mik vagytok.. de ha tippelem kellene akkor kocka fejű szemüveges nyegleo kocka köcsögök 🙂 fogalmam sincs az egészről.. csak ra pillantottam az említett oldalra..  nem jöttem ra mi faj nektek benne.. de valószínűleg semmi csak kell valami faszsag amin tudtok csámcsogni..

  irtok ezt irtok azt de hogy TI kik vagytok … hol vagytok… hogy  lehet titeket elérni (azon kívül hogy itt vagy e-mailben ) ti sem vagytok jobbak egy fokkal sem… sőt.. ne értsetek félre .. biztosan mindenki megéri a penzet. De egy szabály van az igazi életben.. ha fel kóstolsz valakit akkor oda tartod az arcod 🙂 nem a

  monitor mögül vagy VALAKI

  m
  0  2
  • Hazard szerint:

   Kedves Finuccsi!

   Hogy személy szerint kik vagyunk, maradjon titok. Annyit elárulok, hogy a csapatunkban van joghoz értő, valamint kapcsolatokkal rendelkező személy. Amiért nem randizunk egyetlen rajongónkkal sem, annak az az oka, hogy nincs hely a határidő naplóban ilyen tevékenységre. Gondolom Ön sem kérdezi meg a közértben az eladót, hogy hívják. Ha nem mondja meg, dühében nem vesz kenyeret. Ugye milyen nevetséges lenne? Több elérhetőségünk van. Pont azért, hogy szinte minden eszközről bárhogy elérhetőek legyünk. De az biztos, hogy utánajárunk dolgoknak és ha megalapozott az állításunk, továbbítjuk a megfelelő hatóság felé, amit szeretettel fogadnak. A sértegetések lepattannak rólunk. Attól nem lennénk nagyobbak, ha ugyanígy válaszolnánk. Sőt, akkor csak tanúbizonyságot adnánk arról, hogy intelligenciának erősen híján lennénk, ahogy híján van Ön is. Amennyiben sértőnek találja viselkedésünket, kérem hagyjon fel az illegális tevékenységével. Ha legális lenne, miért ez a dühkitörés? Nemde?
   Ja, kiírta már a cég/vállalkozás nevét, adószámát, stb. a Facebook oldalára? A második nyertessel mi lett?
   3   0
 3. joci szerint:

  Nyilván, rosszul esik az embernek, ha nem nyer, ill, nem veheti át a nyereményét, de……

  Kérdezem a nyertestől, hogy ha lottózott, mikor nézi meg, nyert e ? a sorsolás napján, vagy aznap?  Ha nagyon szerette volna ezt a mosógépet, mert nyilván szerette volna, ha játszott érte, akkor miért nem nézte meg, a sorsolás napján, hogy ő nyert e?  De itt, mi is volt a baj? mind a 2 nyertes megkapta a mosógépét, ugye…. eg nem 2 köbméter földet kellett elhordania, hogy megnyerhesse a mosógépet ugye, sok fáradságába nem került, egy megosztás, 5 mp. Sokan ebből élnek, egész nap megosztós játékokban vesznek részt, ha nernek, eladják a nyereményt…. tehát a másik oldalt sem kell félteni…..
  0  1
  • Hazard szerint:

   Kedves “joci”!

    

   Nem tudom milyen minőségben kommenteli a cikket. Mivel semmilyen beazonosításra alkalmas adatot nem adott meg. Így, mint oldalunk látogatóját tájékoztatnám az alábbiakról:

   Hogy mi is volt a baj? Csupán annyi, hogy az első sorsolás kiírásakor úgy lett meghirdetve a játék, hogy felkeresik a nyertest. A sorsolás este 19 órakor történt a bejegyzés szerint. Mégis a nyertesre vártak egészen másnap reggel 8 óráig, de mivel nem jelentkezett, új sorsolást írtak ki aznap 13 órára. Hiába írták többen, hogy megvan a nyertes, ne sorsoljanak. Mégis megtörtént. Igaz, a hibát elismerve mindketten kapnak mosógépet. Már csak az a kérdés, hogy valóban megtörténik-e.

   Kedves “joci”. Amennyiben a sorsolást végző cég személyében nyilatkozott, az alábbiakról tájékoztatnám:
   Mivel valószínűleg korrekt volt a cég(?; Amelyről semmilyen adat sem áll rendelkezésre, holott ez kötelező lenne az oldalon feltüntetni), így abban is korrektek voltak, hogy közjegyző előtt sorsoltak mindkét alkalommal. A hitelesített jegyzőkönyv másolatát szíveskedjen megküldeni. Már csak azért is kérem ezt, mert a jegyzőkönyv nyilvános, bárki számára hozzáférhetőnek kell lennie. A beszkennelt másolatot az [email protected] email címre várják szerkesztőink.
   Köszönöm szíves együttműködését, valamint bízom a korrekt hozzáállásában, mellyel tisztázható a félreértés!
   0   0

Leave a Comment