Utca emberei és más előrelájkolós szutykok

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-09-22)

Oldalunkat megemlítették egy hozzászólásban, melyben az Utcaemberei Blog színvonalas kamu híreket és előrelájkolós videókat terjeszt. Nem ez az első ilyen oldal, amivel találkoztunk…sajnos.

Még fél éve sincs, hogy működik az oldal, de még nem volt idejük beállítani a közösségi hivatkozásokat a fejlécben.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ugyanis mindegyik ikon a jelenleg betöltött oldalra “visz”. Biztos fontosabb volt gyorsan feltölteni az oldalt és elárasztani moslékkal a netet.

Megvizsgáltunk néhány “cikket” az oldalról. Utánajártunk a valódiságának, és meg is osztjuk a tapasztaltakat. Tehát… Mérkőzés indul.

Nem lesz ilyen. Megkerültük ezt a kis okosságot…

Az ember azt gondolná, hogy egy erotikával túlfűtött, esetleg attól már a gusztustalanságig fajuló dolgokat fogunk látni ha megosztjuk ezt a szépen beharangozott videót. Szó sincs erről. A videóban humoros karikatúrák vannak férfiakról és nőkről.

A 2 és fél perces videó megtekintése után világossá válik, hogy a beharangozóban lévő szövegnek köze sincs a videó témájához. Tehát megtévesztő, megosztásra késztet. Ne oszzátok meg!

   Kamu – Valóság
1:0

A beharangozó szöveg és a videó valódi tartalma köszönö viszonyban sincsenek egymással. A videó tartalma leginkább az UFO hívőknek a kedélyeit borzolja.

A cím szerint a 2016-os év 30 olyan videója látható, ahol UFO-t véltek levideózni. Mindezt hátborzongató “zenei” aláfestéssel. Az M3-as autópályának a közelében sem jártak egyik alkalommal sem, de még csak szemtanúk sem szerepeltek a videóban. Ismét kamu a cikk, ne osszátok meg!

   Kamu – Valóság
2:0

A következő “cikk” a már klasszikusnak számító cégünk sikerei miatti ház sorsolgatós átverés.

A kép alaján sikerült kideríteni a faház gyártóját, forgalmazóját. Kérdésünkre, hogy támogatják-e ezt a reklámot, az alábbi választ kaptuk:

Tisztelt Cím !
Köszönöm a figyelmeztetést.
Mi semmilyen formában nem támogatjuk,és nem is Cégem jelentette meg a megküldött hirdetést.
Valaki illetéktelenül használja fényképeinket.
Köszönettel

Ismét megállapítható, hogy kamu a mobilház sorsolás. Egyszerűen más tulajdonában lévő képet loptak saját mocsokságuk (értsd: lájkvadásazt) terjesztéséhez. Ne osszátok ezt sem tovább!

   Kamu – Valóság
3:0

Negyedik vizsgálati alanyunk egy rekordfogásról számol be, ami a Dunán történt egy harcsával. Az erről szóló videó következik:

Itt álljunk meg egy pillanatra. Tényleg igaz lenne a hír? Tényleg harcsa és tényleg a Dunán? Na, ezt jól benéztem akkor. Vagy mégsem?  A videót egy Friss Hírek nevű feltöltő osztotta meg a Youtube videó megosztón. A friss hírekhez nem sok köze van. Annál inkább az álhírekhez és a megtévesztésekhez. Kis utánajárással sikerült kideríteni a videó eredetét. Egy spanyol nyelvű honlapon található meg. Felmerül a kérdés, hogy a spanyolok jöttek a Duhához videózni, vagy a Duna ment Spanyolországba. Ismét egy kamu hír, ne terjesszétek!

Kamu – Valóság
4:0

A kötelező megosztás után látható videó:

10 mém akkor és most. Kis jóindulattal megegyezik a szöveg és videó. Pár dologtól eltekintve: nem találtuk meg azt a mémet, amitől fetrengeni kellett volna. Hogy mindenki ismeri és szereti őket… Ebben megoszlanak a vélemények. Négynél többet nem ismertünk fel és az sem igaz hogy mindenki annyira szereti és ismeri őket. Pláne nem, hogy hősként tekintünk rájuk. Ezzel is csak azt akarták elérni, hogy mindenképpen nézzük meg, kattintsunk a megosztásra és terjesszük az oldal hírét és az idegesítő reklámjaikat. Nem ajánlott a megosztása.

Kamu – Valóság
5:0

Epilógus:

Miután a “cikkeket” megnéztük, a kötelező oldalajánló és hányingert keltő reklámokat is élvezhetjük.

Jobbnál jobb kamu híreket, videókat ajánl az oldal a szenzációra és megosztásra éhező Facebookon tájékozódó rétegnek.
Bütykök, férgek, paraziták, gyors fogyások. Minden van itt, mint a búcsúban.

Aki ilyen oldalakkal találkozik, ne ossza meg, ne adja tovább ezeket a sületlenségeket. Ezek az oldalak elsősorban lájkvadászok, hirdetéseik megjelenése után pénzhez juttatják a tulajdonosát. A legutolsó szempont nekik az, hogy hitelesen tájékoztassanak az aktuális és valódi dolgokról. A pénz nagy úr! 

Egyes országokban tiltott az ilyen oldalak működése. Sajnos a jog kiskapui lehetővé teszik, hogy csalók szabadon garázdálkodjanak nálunk. 

Kérlek, tekintsd meg folyamatosan bővülő listánkat is és küldj te is hasonló kamu álhíroldalt.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..