Kamu- és rémhírek, pánikkeltés büntetlenül

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-04-30)

Pár napja ismét szembe jött velem az a hoax, átverés, rémhír és pánikkeltő álhír, miszerint Magyarországon hamarosan 8-as erősségű földrengés várható. Mindez a mindenegyben-blog.net (listánkon szerepel) nevű szennyhírportál által elkövetett pánikkeltés, melynek hivatalos alapja nincs.

Miután átverekedtük magunkat a parazitákon, bütykökön és zsíreltüntető okosságokon, szemünk elé tárul egy videó. De ahogy ez szokott lenni, megtekintés előtt kötelező a megosztás.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Kis trükkel megoldható, hogy megnézzük a videót. Milyen érdekes. A videóban szó sincs 8-as erősségű földrengésről, de még csak 5-ösről sem, mint ahogy az oldal hivatkozásában és a cikk címében olvasható:

Kis elírás és még nagyobb pánikot lehet kelteni. A kötelező megosztás után az alábbi videó tekinthető meg:

A videóban egy 2013-ban történt 3,5-ös erősségű földrengésről van szó.

Az, hogy mindezt büntetlenül végezhetik a rémhírek terjesztői, egy 2016. októberi Lánglovagok cikk támassza alá, melyet ide kattintva olvashatsz el.

Szomorú, hogy ilyet büntetlenül megtehet az ember. A hatóság (a cikk alapján) abszolút nincs a helyzet magaslatán. Teljesen hidegen hagyja őket, hogy rémhír, pánikkeltés ténye valósult meg. Mindez kis lájkvadászat keretében. Jó lenne szorgalmazni, hogy az ilyen internetes bűnözést hatékonyan kezeljék és számolják fel az ilyen weboldalakat és vonják felelősségre üzemeltetőiket.

Ismét kérünk mindenkit, hogy ne dőljön be senki az ilyen kamuhíroldalak szenny cikkeinek. Árulkodó jelek többek között az idegesítő parazitás, bütykös, stb. reklámok, valamint az előre megosztós tartalom. Valamint nem árt, ha a folyamatosan bővülő listánkat is megtekinti, aki megosztásra készül ilyen oldalon. Ne tegyünk szívességet az ilyen csalóknak, rémhír terjesztőknek.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..