Webáruházak kamu sorsolással, lehúzással

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-06-11)

Az elmúlt időszakban rengeteg olyan üzenetet kaptunk elérhetőségeinkre, amelyben arról panaszkodnak, hogy nem kapták meg az előre kifizetett termékeket, az eladó (ha válaszolt) csak ígérgetett, néhány esetben nagy nehezen teljesítette a megrendelést, de kifogásolható minőségű terméket kapott kézhez a megrendelő. Ilyen webáruházakat vizsgáltunk meg kicsit jobban és más érdekességre is bukkantunk.

A következő webáruházakat vizsgáltuk meg:

A cikk a hirdetés után folytatódik

A közös bennük (azonkívül, hogy ruházati termékeket árulnak) hogy sorsolnak, nem létező emberek nyernek, üzenetekre nem reagálnak, tiltanak, ígérgetnek, magukat jó fényben tüntetik fel. Még ha legális is a vállalkozás, ami mögé bújnak, semmiképpen sem etikus az, amit a Facebookon művelnek üzleti tevékenység címszó alatt. A következőkben szeretnénk alátámasztani állításainkat, utána mindenki döntse el, kinek van igaza. Az egész alól kivétel az Erica Wedding Express. Az oldalon nincsenek sorsolások, viszont rengeteg panasz érkezett hozzánk. Éppen ezért már sokadjára foglalkozunk az oldallal.


DR Divat

Az oldal a képre történő kattintással nyitható meg.

Az oldalon leginkább a sorsolások összevisszasága jellemző. Nehezen következő, hogy ki mit nyert, valamint a sorsolások se akkor vannak, amikor azokat kiírták. Élő példa, ha megnézzük a legutóbbi három posztot. Már rég sorsolni kellett volna… Azért sikerült két sorsoláshoz a két nyertest beazonosítani. Gondolom nem okozunk nagy meglepetést azzal, ha ismét nem létező személyek nyertek. Lássuk…

Erről a két sorsolásról van szó. Mellesleg a cipő képe a netről lopott…

A sorsolás eredménye:

Ismét elkövettük azt a galád tettet, hogy a posztokból kinyertük a lájkolókat és a kommentelőket. Nem lesz meglepetés ugye, hogy a nyertesek nevei sehol sem szerepelnek?

A listák kizárólag a neveket és a reakciókat tartalmazza, más egyéb változtatást, törlést nem alkalmaztunk.

Az oldal névjegye nem tartalmazza a vállalkozás semmilyen adatát sem. Így joggal kételkedhetünk az oldal működésének tisztaságában.

Az oldal egyelőre lájkvadászat látszatát kelti. Egy bejegyzés szerint az üzenetekre nem reagál. De az is elképzelhető, hogy gondosan ügyel arra, hogy ne derülhessen ki más turpisság. Éppen ezért várjuk olyan személyek jelentkezését, akik rendeltek az oldalról, kifizették, de nem kapták meg a megrendelt terméket. Vegyék fel velünk a kapcsolatot a cikk alatti hozzászólásban, vagy az [email protected] email címen. Tárgyként az adott webáruház neve szerepeljen.


Márkás Ruhák
Legszebb  Ruhák Rendelése
Ruha Rendelés ÚJ Oldala

Három cím, három oldal, egy tulajdonos.

Az oldal a képre kattintva nyitható meg.
Az oldal a képre kattintva nyitható meg.
Az oldal a képre kattintva nyitható meg.

Aki tud értelmes magyarázatot adni arra, miért kell három (vagy több?) oldalt üzemeltetni ugyanabban a témában, annak várjuk a hozzászólását.
Az oldalakon a szokásos sorsolások, kamu nyertesek szerepelnek. De ne gondolja senki hogy lusták voltunk mindenhonnan tájékozódni, tehát nem alaptalanul “rágalmazunk”.

Veronika Juhász neve egyedül az eredményhirdetésben található meg. Néhány észrevétel, melyet lájkolók írtak:

Kamu nyertesek után néhány panaszos hangú hozzászólás:

A lájkolók és hozzászólók kinyerése után gyerekjáték rákeresni a nyertesre.

 

Kellemetlen… Na, majd a következő sorsolás eredményesebb lesz. Ott három nyertest sorsoltak.

Azt hiszem a legérdekesebb és talán a legelgondolkodtatóbb panaszok és beszélgetések ehhez az oldalhoz köthetők:

Itt a beszélgetések külön kibontva is megtekinthetők a sorszámuk alapján.

Itt már név nincs, de egy Orosz cím igen.

 


Legjobb Ruhák Vásárlása

Nem első alkalommal készült cikk erről az oldalról. Kattints ide, ha elolvasnád. Ne felejtsd el a cikk alatti hozzászólásokat sem.

Ennek az oldalnak a tulajdonosával akadt némi összetűzés. Megkérdeztem, hogy miért kamuk a sorsolások. A válasz nem váratott sokáig:
“Első érzésem az volt hogy nem válaszolok a levelére de aztán végül is is döntöttem hogy nehogy már erről az jöjjön le hogy most aztán mekkora halat fogtak (nem nagy halat, az igaz. -a szerk.). Először is mellékeltem egy par fényképet a nyertesekről, nem mintha nem latszodna az oldalon ha csak egy kis időt is eltöltöttek volna vele (olyan hiteles képet bárki gyárthat. -a szerk.).  A hitelesség nem árt Uraim (mi is azt mondjuk. -a szerk.). Ez például ott kezdődik hogy elolvassák hogy a nyilvános megosztás nem feltétele a játékban való részvételnek (magyarul, az lesz nyertes, akit kigondol. -a szerk.), és társai amikből a nem egyezés fakad. Bár nem lepődök meg ahogy megnyitottam az oldalukat rögtön szembe találtam magam egy termek hirdetéssel amit én korábban használtam és bevált rendesek és normálisak voltak velem ( fogyókúra kiegészítő) (akkor jól átverték többszörös áron. szerüntünk most csont és bőr… -a szerk.) és ott megy a csamcsogas hogy kamu így úgy amúgy. Hat én nem csodálom hogy az előző admint egy páran megfenyegették, hitetlen uzletronto kommentekkel támadnak másokat utána se néznek annak amit irnak (pedig mindennek alaposan utánanézünk. -a szerk.). Szóval ha Önök mondjuk egy hivatalos szerv lennének akkor például azokkal foglalkoznanak akiket megkarosítottak vagy megloptak, de így csak unatkozo facebook huszarokat látok akik ha kapnak egy üzenetet már megy is ki a falra had szörnyülködjön a nép (ha hivatalos szerv nem is, de vannak a háttérben olyanok. minden bejelentést kivizsgálunk. ok nélkül nem teszünk ki senkit és semmit. -a szerk.). én ugyanis csalódást kell okoznom ebbe a kategóriába sem tartozom bele. Ha nem gond én ebben nem veszek részt, nem fenyegetek senkit Önök kérdeztek Én válaszolok. Ami az utolsó mondatot illeti igen öröm lenne számomra ha az ehhez hasonló emberek messze elkerülnék az oldalt és közvetítve üzenem a “panasztevőinek” amit már oly sokszor elmondtam : nem kötelező játszani ! Tisztelettel kérem őket hogy nyomják meg az unlike gombot és ha valami nem tetszik ne legyenek az oldalam kedvelői és az Önök szavaival elve kerüljek el jó messzire és ez által megszűnik az általuk elszenvedett panasz én pedig egy cseppet sem bánom. Irigylem az emberek időtúltengését, bár tudnák mire fordítsák . Remelem a lottonak is írtak egy két üzenetet hogy biztos kamu mert nem ők nyertek. Én ezzel le zártam a beszélgetést.

Szép estet.

Lukács Barbara”

Az utolsó pár mondatra reagálnánk. Valóban jobb a kekeckedőknek, ha elmennek az ilyen oldalakról. Legalább nyugodtan kábíthatják a népet a kamu sorsolásaikkal és az ígérgetéseikkel. Gondolom most a tyúkszemére léptünk, mert kérdezni mertünk valamit. Jaj de sajnáljuk. Az érdekessége a dolognak az, hogyha kérdezünk valakitől valami, akkor mi vagyunk a facebook huszárok, a rossz emberek. Pedig egyik-másik tulajdonságot az illetőnek magában kell keresnie.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

A sorsolások… Mindig késnek. Sosem akkor van, amikorra meghirdetik. Az csak fokozza a fejetlenséget, hogy a napi sorsolást többször meghirdeti más-más termékkel. Ezzel is arra ösztönzi a lájkolókat, hogy osszák, lájkolják. Egy nap sorsolásához 3-4 különböző poszt van. Nem csoda, ha a lájkolók is értetlenül állnak a dolog felett.

Ezen kicsit mi is kiakadtunk. Ugyanis akárhogy kerestük a nyertes nevét egy posztban, sehol sem akadtunk rá. Pedig több posztot is átvizsgáltunk lájkolók és hozzászólók szerint. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy a nyertesek nem léteznek. Szerintem nincs ember, aki ezt a fejetlenséget átlátná. Még maga a tulajdonos sem. Nem csoda, ha a sorsolások össze-vissza vannak és nem a megadott időpontban. Éppen ezért nem készítettünk Excel táblázatot sem, mert nincs értelme. Viszont erről az oldalról sem hiányoznak a kételkedő kommentek.

Az utolsó képen felettébb érdekes szót vettünk észre, amit alá is húztunk pirossal: “bolt”. Ha boltról van szó, akkor létezik egy helyiség, ahol megtekinthető, megvásárolható a termék. Ez pedig aligha igaz. Az ilyen “boltok” nem rendelkeznek üzlethelyiséggel, csupán internetes oldalakról rendelnek és a megrendelő címére kérik a terméket. Ha nincs igazunk, akkor várjuk a kiigazítást az üzlet címére vonatkozóan.


Erica Wedding Express

A visszatérő mumus. Több cikkben foglalkoztunk már ezzel az átverős, lehúzós, csaló oldallal.

Az oldal a képre kattintva nyitható meg.

Az oldalról szóló korábbi cikkeinket a következő hivatkozásokon olvashatjátok:

Ajánljuk figyelmetekbe a cikkek alatti hozzászólásokat. Nem kispályás csalóról van szó.
Az oldal az aktív időszakát 2015-ben és 2016 elején élte. Talán nekünk köszönhetően az oldal aktivitása alább hagyott. Ma már inkább babás, fodrász videók, esküvői torták, ételek, valamint tavaly posztolt menyasszonyi ruhák leárazásait tartalmazza. Az oldalon tapasztalható látogató forgalom gyakorlatilag nulla. De sajnos, még mindig érkeznek panaszos üzenetek nem teljesített rendelésekről. Az utóbbi napokban érkezett néhány emailt idézzük most:

“Sajnos én is az Erica Wedding Express átvert vevői közé tartozom.
2017 Január 13.-án adtam le egy megrendelést egy kislány kabátra, és kisfiú öltönyre az unokám esküvőjére. E-mailben kaptam választ a megrendelésre, miszerint el kell küldenem a méreteket, és a megrendelés csak az összeg beérkezése után érvényes.
A válasz e-mailemben kértem, hogy a megrendelésből töröljék a kisfiú öltönyt, mert a szülők nem szeretnék.
A kislány kabáthoz kitöltöttem a méret táblázatot, és közöltem, hogy a kislány kabát árát, 9900,-Ft.-ot Január 16.án átutaltam a Borsi Varga László által megadott számlaszámra.
Kértem, hogy a pénz megérkezéséről küldjenek visszaigazolást, és kértem közöljék mikorra várható a megrendelés teljesítése.
A válasz: A  kisfiú öltönyt törölték a megrendelésemből, a kislány kabát hamarosan érkezik, addig türelmemet kérik.
Közben azt tapasztaltam, hogy a rendelésem a feldolgozásra váró státuszban van (a mai napig), a kisfiú öltönyt se törölték belőle. Ezt e-mailben szóvá is tettem, de egy sor választ sem kaptam rá.
A szerződésben a kisebb értékű dolgokra a szállítási határidő 15-35 nap.
A pénz átutalás óta 41 nap telt el. Azóta több email is küldtem, de választ egyre sem kaptam, a telefont nem veszik fel.
Miután a szállítási határidő lejárt, kértem hogy küldjék vissza a kabátka árát. Erre 5 munkanapot adtam, kilátásba helyezve a rendőrségi feljelentést, ha a pénzemet nem kapom vissza. Választ erre sem kaptam, se árut se pénzt nem kaptam vissza.
Megjegyzem, hogy a kis kabát speciálisan az esküvői eseményre alkalmas öltözet, az esemény után hétköznapi viseletre az nem alkalmas. Az esemény március 4.-én lesz. Addig van 5 nap, hogy beérkezzen.”

 

“Jó napot!
Olvastam az oldalukon hogy rengeteg vásárlót vertek át az erica wedding express oldalon.
Hát sajnos én is így jártam én is rendeltem az oldalról már 4 hete és még nem érkezett meg az a cipő amit megrendeltem. Érdeklődtem hogy mi a van a cipővel és a válasz az volt hogy várjak türelmesen hamarosan érkezni fog a cipő. Eltelt 1hét 2hét a cipő sehol. Írtam egy emailt 1 hete újra hogy mért nem érkezett meg a cipő, arra már nem kaptam választ.”

 

“Az ügyben semmi változás nincs, azóta sem kaptam se árut se pénzt, pedig immár 57. napja (tegnap. -a szerk), hogy a pénzt átutaltam. Az esemény amire a kis kabátot szántam a dédunokámnak március 4.-én lezajlott, a dédunokám visszarepült Kanadába. Így ha meg is kapnám a kabátkát, több hét míg kiérne ha elküldeném, de értelme nem lenne, mert se esemény nincs amire egy ilyen kabátot fel lehet venni, se a méret nem lenne jó már, hiszen a 2 év körüli gyerekek 2 hónap alatt is rengeteget nőnek.
Időközben bejelentést tettem a Fogyasztóvédelemhez is, jelenleg a békéltető stádiumban van a dolog, és a rendőrségen is feljelentést tettem, de onnan még nincs visszajelzés.”


 

“2017. január 12. 11:04 írta, <[email protected]>:

Tisztelt Uram.
Kérdésem, hogy simán utaljam át a kabát árát, vagy küldenek számlát, és annak alapján utalhatok.”

Feladó: László Borsi-Varga
Elküldve: 2017. január 14., szombat 14:54
Címzett: [email protected]
Tárgy: Re: gyermek ruhák

Igen a számlára utalja legyen kedves,számlát online küldjük, a termék érkezése idejében,

Tisztelettel.EWE”

“január 17. 14:48 írta, <[email protected]>:

Tisztelt Uram,

Ha az összeg megérkezett Önökhöz, kérek egy visszajelzést, és arra vonatkozóan valamit, hogy a  szállítás előre láthatólag mikorra várható?”

Feladó: László Borsi-Varga
Elküldve: 2017. január 17., kedd 15:26
Címzett: [email protected]
Tárgy: Re: gyermek ruhák

 

  • Üdvözöljük!
  •  
  • Rendben,azt töröltük .Köszönöm a méreteket.Nem sokára érkezni fog a termék,addig még szíves türelmét kérjük.

Tisztelettel.”

“Tisztelt Borsi úr.

Kérem tekintse át az alábbi  levelezésünket. Én kértem, hogy módosítsák a megrendelésemet, a pénz átutalása előtt, de Önök a mai napig nem módosították. A megrendelésem várakozó állapotban szerepel az Önök honlapján, nincs törölve a kisfiú öltöny, az sem látható, hogy nyugtázták volna a kislány kabátra beérkezett 9900,-Ft.-os ár megérkezését. Mikor én megkértem Önt, hogy tájékoztató szállítási időt jelöljön meg azt a választ kaptam, hogy „hamarosan érkezik”. Ez nem egy üzleti hozzáállás, mert ezt a kabátkát én egy adott esküvőre konkrét időre rendeltem a Kanadából haza látogató dédunokámnak. Szeretném ha február 14.-ig a csomagot megkapnám. Amennyiben ez nem megoldható, kérem az összeg visszautalását a számlámra.

Várom a konkrét válaszát mielőbb.”

“2017.02. 13. 9:22

Tisztelt Borsi Úr.

Kérem, mielőbb válaszoljon az alábbi e-mailemre, amit február 1.-én küldtem el. Az előző e-mailemben említetteket csak megerősíteni tudom. Még jelenleg is várakozó a megrendelésem státusza, a kisfiú öltöny nincs törölve a megrendelésemből, a január 16.án (az Ön által megadott számlaszámra átutalt 9900,-Ft.ról szabályos visszaigazolást nem kaptam, csak az Ön által küldött egy mondatos levelet. Sürgősen szeretném tudni, hogy számíthatok-e a lányka kiskabátra vagy másikat kell vennem valahol. A pénz átutalás óta eltelt 29 nap, a méreteket 32 napja küldtem el. Önök a kis értékű megrendeléseket 25-35 napon belül kell, hogy szállítsák, de Ön az e-mailemre sem reagált.

Várom mielőbbi válaszát erre az e-mailre, mert ellenkező esetben  a Fogyasztóvédelemhez fogok fordulni.”


Ez az utóbbi levélváltás tükrözi az “eladói” hozzáállás minősíthetetlen voltát. Mintha a vevő tenne szívességet az eladónak, hogy rendel nála, kifizeti, azután üljön a fenekén, majd jön amit rendelt. Vagy nem. Pedig ugye, az üzleti kódex alaptörvénye: Az eladó van a vevőért és nem fordítva!

Következő panaszos 2016 januárjában rendelt, áprilisban még ott tartott a megrendelés, hogy szépen elhúzta Borsi úr a levelezést és kifutott az időből…

A képekhez tartozó üzenet:

“Menyasszonyi ruhát cipővel rendeltem az ericaweddignexpress.hu oldalról. (tehát nem egy sima pulcsi farmerről van szó)
Előre kellett fizetni. Mivel sok helyről rendelek az interneten, és eddig semmilyen negatív tapasztalatom nem volt, úgy sem,hogy előre kellett fizetni, leadtam a megrendelést. Egészen addig ameddig nem érkezett meg a pénz, többszir beszéltem telefonon Borsi- Varga Lászlóval, aki nagyon készséges- kedves volt… miután mekapták a pénzt, ami 50.000,- volt. felszívodott. Azóta sem veszi fel nekem a telefont. A telephelyet is felkerestük Pesten egy régi- lepukkant ház volt… lényeg a lényeg ez volt 2016. januárjában, azóta se-kép se hang.”

Az esküvő májusban volt. Nem kell nagyon gondolkozni, hogy a megrendelt ruha és cipő az esküvőig nem érkezett meg. A pénz pedig továbbra is Borsi-Varga Lászlónál van.
A következő panaszos gyermek keresztelőre rendelt volna ruhát. Természetes, hogy a kifizetett ruháért a vevő nem kapott semmit. Ismét csak ígérgetést.

Elképzelésünk sincs, hány átvert ember lehet még, akit Borsi-Varga László a jóhiszeműséget kihasználva szó szerint kirabolta áldozatait.
Borsi úr Pinterest oldala: https://hu.pinterest.com/borsivargalaszl/erica-wedding-express/

Borsi úr másik Facebook oldala: https://www.facebook.com/erica.divat.sziget/
A weboldalát a szolgáltató felfüggesztette. Valószínűleg döglött a bolt…

Kis kutakodás után kiderült, hogy bizony Borsi-Varga László nemigen hajlik a hatósággal való közreműködésre:

Elképzelhető, hogy Borsi úr nem is Borsi úr? Vagy esetleg a lakcíme lenne hamis? Különben miért nem veszi át az ilyen hivatalos küldeményt?

A Budapesti Békéltető Testületnek nem ez volt az első alkalma Borsi úrhoz. 2015-ben is a feledékenység jelei mutatkoztak nála. Ugyanis a megrendelésért a pénzt lenyelte, ellenszolgáltatást nem végzett. Kattints ide, hogy megtekintsd a BBT határozatát.

A határozatot a BBT oldaláról már eltávolították, de fellelhető máshol is ez a dokumentum. Kis utánajárással megszereztük a BBT 2385/2015-ös határozatát:
2385_2015


Összefoglalás:

Az imént felsorolt hét webáruház…webshop, vagy hívja mindenki ahogy akarja, ékes bizonyítéka annak, hogyan vágják át az embereket, hogyan népszerűsítik magukat, hogyan csalnak ki pénzt tőlük. Természetesen nem mindegyik oldalra egyformán vonatkoznak az állítások. Ezt döntse el mindenki magának.
Vajon mi vezet embereket ahhoz, hogy vállalkozói engedély birtokában embereknek ártsanak? Vajon miért gondolják azt az ilyen emberek, hogy ha vállalkozásuk van, mindent megtehetnek?
Ez a hét weboldal korántsem a teljes lista az ilyen csaló oldalakról. Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg ilyen van még. Éppen ezért, ha ilyet láttok, küldjétek bátran el nekünk elérhetőségeink egyikére. Ha képet, dokumentumot is szeretnél küldeni, inkább emailt írj az [email protected] címre. Minden bejelentést megvizsgálunk és válaszolunk a kérdezőknek. Kérjük az érintett oldalak tulajdonosait, hogy ne ránk haragudjanak, amiért megjelent róluk ez a cikk. Nézzenek magukba és döntsék el, mennyire voltak korrektek a bennük megbízó emberekben. Hittek abban, hogyha utalnak, meg is kapják a terméket. Ezzel a magatartással nem csak maguk alatt vágják a fát, hanem a tisztességes oldalak tisztességesen működő webshopjai is kárát látják áldatlan tevékenységüknek. Ezzel a cikkel még nem ért véget a történet…

Köszönjük a megkárosítottaknak a beküldött anyagot és a megjelenéshez történő hozzájárulást. 

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..