Aprópénzből nagy haszon

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-02-17)

Ki ne hallott volna olyan weboldalakról, ahol hihetetlen kedvezménnyel vásárolhatunk meg mindenféle okosságot. Például kereskedelmi csatornák délelőtti óráiban sugárzott, kihagyhatatlan lehetőséggel kecsegtető termékeket. Ha az adásidő alatt rendel valaki, további ajándékokat, kedvezményeket, grátiszt kap a termék mellé. Vagy a Facebook közösségi oldalon nap mint nap szembe jönnek velünk ilyen-olyan nevű weboldalak kihagyhatatlan ajánlatai. Azoknak készült ez a cikk, akik tudni szeretnék mi mennyibe kerül…a valóságban. Természetesen a górcső alá vett webáruházak nevei nem kerülnek említésre. Az összehasonlítás alapja az Ebay internetes adok-veszek oldal. Kell valakinek bemutatni?

Néhány példával szeretném illusztrálni, hogy az ilyen weboldalak mekkora haszonnal adják tovább azt a terméket, amit te magad szinte töredékéért beszerezhetsz.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az első ilyen termék egy autós kamera, amit a kereskedelmi csatornákon reklámoznak hihetetlen olcsón. Sőt, grátiszként még azokat a tartozékokat is megkapjuk, ami egyébként is a csomag tartalma kell hogy legyen.

A reklámban a kamerán kívül minden grátisz és hihetetlen olcsó, mindössze 19990 forintért a miénk lehet. Sőt, ha kettőt veszünk, a második csak 17990 forint. Micsoda engedmény! Micsoda kedvezmény! Ha megnézzük az Ebay kínálatot ebből a kamerából, hideg zuhanyként ér a meglepetés.

Amint látható, alig több, mint 3000 forintért megrendelhetjük. Igaz, hogy Kínából jön (de hát mi ne onnan származna már?) és egy hónapot kell rá várni, de az árkülönbözet mindenképpen figyelemreméltó. Az Ebay-en 20000 forintért akár duál kamerás és/vagy beépített GPS-szel ellátott készüléket vásárolhatunk. Ez a kamera egyébként a legolcsóbb termék, ami az Ebay-en megtalálható.

Nehéz volt megtalálni, mert a példában szereplő kamerától komolyabb se kerül 10-15 ezer forintnál többe. Igaz, a nagy(obb) márkák viszont jóval drágábbak.

Gondolkodjunk mielőtt ilyen helyen dobjuk ki a pénzünket feleslegesen!

Következő példa a VR szemüveg egy másik magyar weboldalról.

Egy másik webáruház kínálatában ugyanez a szemüveg:

Láthatjuk az árát, hogy 7990, valamint 9990 forintért megvehető. Az eredeti ára 28490 forint volt. Micsoda árengedmény! Rohanjunk vásárolni. De legalább kettőt. Mielőtt ismét meggondolatlanul dobálnánk ki az ablakon a pénzünket, nézzünk körül az Ebay-en is.

A kinézet senkit se zavarjon meg, hogy nem ugyanaz. A virtuális szemüveg tulajdonképpen egy állítható lencsékkel rendelkező “dianéző”. Viszont dia helyett a mobiltelefonunkat kell behelyezni. A telefonra letölthető alkalmazásokkal 3D hatású videókat nézhetünk, vagy játékokkal játszatunk. Amíg a magyar webshop hihetetlen árengedménnyel árulja a termékét, addig az Ebay-ről azért az árért három-négy darabot is vásárolhatunk. Természetesen az egy hónap postázási időt itt is figyelembe kell venni.

Gondolkodjunk mielőtt ilyen helyen dobjuk ki a pénzünket feleslegesen!

Harmadik példa termékünk az okosóra. Nem tudom mennyire népszerűek ezek a termékek, de ha nem nézünk körül vásárlás előtt, könnyen megcsapolják a pénztárcánkat.

Az első példában 20000(!) forintért (34990-ről leárazva) kaphatjuk meg. A másik webáruház legolcsóbb terméke 9990 forintért tehető magunkévá. Ha megnézzük az Ebay kínálatát, egyből szembe tűnik, hogy mindkét webshop árai az egekben járnak.

Azt hiszem azonnal szembe tűnik az ára… Több szót nem is érdemel.

Nagyon nézzük meg, hogy honnan mit és miért vásároltok. Sokan nem veszik a fáradtságot, hogy utána nézzenek dolgoknak. Esetleg a nyelvtudás hiánya az, amiért nem mennek angol nyelvű weboldalakra körülnézni. Nem kell hatalmas nyelvtudás elnavigálni és rendelni az Ebay-en. A magyar webshopok is innen (vagy AliExpress-ről) veszik termékeiket és amint láthatjuk, többszörös haszonnal adják tovább. Legális a vállalkozás, csak rossz nézni, hogy sokan bedőlnek a kecsegtető áraknak, árleszállításoknak. Gondolkozzunk előtte, hogy lehet-e a kiszemelt terméket még olcsóbban megvásárolni. Akár egy árukereső weboldal, akár egy külföldi adok-veszek weboldal (mint példánkban az Ebay) termékei között is érdemes kutakodni. A cikkben csak három példát említettünk. De lehetne tucatnyi, vagy több száz terméket összehasonlítani. Ezektől biztos hogy mindent olcsóbban megkapni máshol.
Figyelem! Az Ebay nem támogatta a cikk létrejöttét.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..