Az igazság a “7500 forintos számítógépről”

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2016-12-15)

Kerek egy hónapja írtunk cikket arról, hogy nagy nevű áruházláncok nevében sorsolásokat rendeztek, ahol 30000 forintos vásárlási utalványt lehetett nyerni. Aki nem olvasta, vagy nem emlékszik rá, ide kattintva elolvashatja. Egy hasonló átverésre hívta fel figyelmünket beküldőnk.

A weboldal megnyitásához kattints a képre.

Nem Facebook oldal, de érdemes szólni róla, mivel úgy bűzlik a dolog, mint a svéd erjesztett halkonzerv.

Csupán akkora, hogy a laptop oldalából se áll ki.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A működéséről szóló videó megtekintése után egyből felmerült, hogy ez nem is igazi Windows. Inkább egy arra hasonlító akármi, kitudja milyen operációs rendszer alatt. A weboldal szövege beetetéssel kezdődik.

Ugye? 7500 forint nem is összeg. Főleg ha egy új és villámgyors gépet kapunk helyette és még vissza is vásárolják, ha nem tetszik. Hülyének is megéri. Továbbá az oldal alján még jól rá is hozzák a frászt szegény laikusra. Ha nem rendel, lemarad és dobhatja a kukába drága számítógépét.

Legvégül a Facebook kommentek. És itt hasonlít ismét az áruházláncos átverésre a dolog. A kommentek szerkesztettek. A nevekre nem lehet kattintani, az kommentelés ideje mindig állandó, válasz linkre kattintva semmi sem történik, valamint ha kommentelni akarsz, hibát ír ki. Egyedül a lájkolás funkció működik.

Ugyanez a kép fog fogadni, akármikor nézed meg.

Update:

Kommentelőnk felfedezése: más nyelven is megy az ámítás, de érdekes módon ugyanazok az emberek kommentelnek ott is, csak más néven.

(update vége)


Tovább kutakodva a szuper pc után több külföldi oldal foglalkozik vele. Mindegyik ugyarra a megállapításra jutott, mint a gyakorikerdesek.hu egyik válaszadója.

Tehát, nagy valószínűséggel az egész egy átverés. A rendszerhez elég egy 1 GB-os pendrive, amit már egy doboz gyufa vásárlása után az emberhez vágnak. Második lépésként feltelepítik az ingyenesen letölthető Puppy Linuxot és eladják nagy haszonnal. (forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Puppy_Linux, http://puppylinux.com/)

Laikusok bedőlhetnek ennek a jól hangzó hirdetésnek, de kidobott pénz. Inkább kérjétek meg hozzáértő ismerős, vagy szakember segítségét a gép rendbetételére. Ne gazdagítsd feleslegesen csalók pénztárcáját.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..