Fanspage settings info

Hirdetés (tartalomért nem vállalunk felelősséget!)
TTT Design - az elegáns arculat itt születik

(Utoljára frissítve: 2016-12-12)

2016-12-12: Facebook eltávolította.


Egy jópofa adathalász oldal következik.

Az oldal a képre kattintva érhető el.

Az oldal célja valószínűleg az, hogy különböző oldalak tulajdonosainak Facebook belépési adatait szerezzék meg. Az oldal alig egy napja él, de máris számtalan Facebook oldal szerepel rajta.

Ha a szöveget olvassuk, feltűnik némi furcsaság az írásban. Mintha nem magyar lenne a szöveg írója, csak egy fordító programmal készült volna. A szövegben lévő hivatkozásra kattintva egy Facebook bejelentkező oldalra kísértetiesen hasonlító lapra jutunk.

Egyedül a Facebook szövegre kattintva jutunk el az eredeti Facebook oldalra. Ha itt valaki megadja a belépési adatait, számíthat arra, hogy el is lopják a profilját mielőtt kettőt pislantott volna. Ezzel együtt megszerzik a posztokban szereplő oldalt is. És ez a másik furcsa dolog. Ugyanis a törlésre ítélt oldalak mindegyikén alig pár száz lájkoló van.

Kamu belépési adatokat megadva a böngésző azonnal reagált. Remélem ezzel elejét veszik az adathalászatnak.

Mindenesetre a következő figyelmeztetés mindenkinek szól: ha bárki, bárhonnan arra kér, hogy azonosítsd magad és ad egy hivatkozást, ne dőlj be neki. A fenti példán sem a Facebookra fogsz belépni, hanem szépen átadod a belépési adataidat az adathalászoknak. Hagyd figyelmen kívül! Ha probléma van az oldaladdal, akkor a Facebookra történő belépéskor azt fogod látni elsőnek.

Más teendő nincs, mint jelenteni az oldalt a Facebook felé. Mi is azt tesszük. Köszönjük!

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A cikkben szereplő kép(ek) és szöveg változtatás nélkül, szabadon felhasználhatók, amennyiben a weboldalra mutató hivatkozás (https://atveros-oldalak.com) forrásként fel van tüntetve mellette. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Hirdetés (tartalomért nem vállalunk felelősséget!)

Minden vélemény számít

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

×
Tovább az eszköztárra