Lidl, Penny Market és Tesco “játék”

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-09-09)

30000 forintos vásárlási utalvány megnyerésére csábít az alábbi három weboldal. A működése mindháromnak ugyanaz, csak a logóban van eltérés.

capture_1982
A weboldal a képre kattintva érhető el.
capture_1983
A weboldal a képre kattintva érhető el.
A weboldal a képre kattintva érhető el.
A weboldal a képre kattintva érhető el.

Az oldalra történő lépéskor a számláló mindig 30 percről indul és számol visszafelé. A válaszok tetszés szerint megadhatók, nincs jelentősége. Még annak sem, ha többször válaszolsz, hiába írja ki, hogy dupla regisztráció ellenőrzése. Miután megtörtént a komoly ellenőrzés, kér pár dolgot, hogy megnyerhesd a utalványt. Hát persze hogy osztani kell mindenhol, mindenkinek.

capture_1985

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ha sikerült szanaszét osztogatni ezt a hülyeséget, akkor lehetőséged nyílik kiadni pár személyes adataidat. Adathalászat kedvelők előnyben!

capture_1984

Ezt a lépést mi kihagytuk, de egyik beküldőnk szerint: A Lidl nevében csinálják és utána pedig a regisztráció ára 1270 ft/sms és 3 sms/hét

Mivel a három weboldal teljesen ugyanaz, elképzelhető, hogy a Penny Market és Tesco nevében is lehúzós, emelt díjas sms-t kell küldeni.

Az érdekessége még a három weboldalnak, hogy a hozzászólások mindig ugyanazok, a profilokra nem lehet kattintani, valamint minden belépésnél ugyanazok az üzenetek jelennek meg, mintha akkor írták volna.

capture_1986

Megkérdeztük a Penny Market ügyfélszolgálatát, hogy mi a véleményük a weboldalról. Az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy az Ön által megadott linken olyan “Játék” érhető el, mely megtévesztő, jogellenes, a Facebook alapelveibe, felhasználási feltételeibe is ütköző módon olyan látszatot kelt, hogy azt társaságunk szervezi és hogy a játék során nyeremények kerülnek illetve kerültek átadásra. A linken található ” Játékot” nem a Penny Market Kft. szervezte, a Játékhoz és az abban ígért illetve a látszólag átadott nyereményekhez semmilyen módon nem köthető. A társaságunk nevével, jó hírnevével visszaélő, számunkra ismeretlen személyek ellen a szükséges jogi lépéseket megtesszük,  mivel az oldalt létrehozó személyek  jogosulatlanul felhasználták a Penny Market Kft. nevét és visszaéltek/visszaélnek  vásárlóink bizalmával is!

A Tesco ügyfélszolgálatával nem vettük fel a kapcsolatot, de nagyon valószínű, hogy ugyanilyen, vagy hasonló választ kaptunk volna.

Írtunk a Lidl-nek is és az alábbi választ kaptuk:

Tisztelt Levélírónk!
Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. nem hirdetett ilyen jellegű nyereményjátékot.
A cégünk által szervezett nyereményjátékokról a honlapunkon valamint hivatalos facebook oldalunkon tud tájékozódni.
Az illetékes kollégáink felé továbbítottuk észrevételét, akik a szükséges intézkedéseket megtették.

Éppen ezért mindenkit kérünk, hogy ne dőljön be senki az ilyen jellegű reklámoknak, ne ossza meg és ne is regisztráljon a játékra. Mert minden ez, csak nem játék.
A cikket viszont megosztani ér. Mások is tudjanak erről a csalásról.


Update:

Valószínűleg a csalók nem alszanak. Miután elterjedt, hogy az üzletláncok nevével visszaéltek és csalás az egész, már már teljesen új oldalra visz a hivatkozás. Böngészési szokásokról kérdez 4 kérdésben, utána választhatsz egy termék közül. Valahogy a kiválasztott (egyetlen) termékre hiába kattintottunk, nem jutottunk előrébb.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Először is egy felugró ablak jelenik meg.
Először is egy felugró ablak jelenik meg.
Ezután következik 4 felettébb izgalmas kérdés a böngészőről.
Ezután következik 4 felettébb izgalmas kérdés a böngészőről.
Utolsó lépésként hozzánk vágnak egy 40000 forint értékű kütyüt 0 forintért. De valamiért nem sikerült...
Utolsó lépésként hozzánk vágnak egy 21000 forint értékű kütyüt 0 forintért. De valamiért nem sikerült…
Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..