Mivé lettek…?

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2016-07-15)

Kis időt szánva a dologra, korábbi sorsolásos oldalakat látogattam meg. Aki még ezt nem tette, annak készült ez a cikk.

Mikor megszületik a csalók fejében egy új oldal ötlete, a témához passzolva olyan csoportokban reklámozzák oldalukat, ahol biztos lájkforrásra számítanak. Általában nyugdíjasok oldalain, ahol a naivitásból és az alacsony nyugdíjból adódóan egyből érdeklődést mutatnak a felkínálkozó lehetőségre. Lájkolnak, osztanak, várják a sült galambot. De megfigyelhető ez a jelenség más csoportokban is, például adok-veszek és cserebere oldalakon. Naiv ember mindenhol és mindig van. Miután az oldal eléri a legalább 50000 lájkolót, egyszerűen átvedlik az oldal bulvármocsok terjesztővé. A sorsolások eltűnnek, mintha nem is lettek volna. Csak a látogatói bejegyzések árulkodnak arról, hogy ott sorsoltak valamit. Ezután jön az üzlet. Az oldalon megjelennek mindenféle fogyókúrás oldalak, hihetetlen fogyásokról.  Természetesen, hogy hiteles legyen kép is van amolyan “ilyen volt, ilyen lett” stílusban. Más oldalaknál az nlcafe.hu “hírei” jelennek meg. Máshol eddig ismeretlen, de annál “hitelesebb” híroldalak semmitmondó, vagy kamu híreivel. Ezekben az a közös, hogy minden kattintás után némi apró csörgedezik a csalók számlájára. Tehát nem véletlen, hogy hogy a csalók tucatszám ontják magukból a kamu sorsolásos oldalakat. Ezekkel akár egy nap alatt is elérhető az a lájkszám, ami után már a cikkekre kattintva bőven hoz annyi pénzt, hogy Audikat vásároljanak belőle. Ahogy azt teszi az egyik ilyen csaló.

Következik néhány oldal, ami azelőtt sorsolt, most egész más dolgok találhatók az oldalán.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Csak néhány oldal a sok közül, amik a hiszékenységre alapozva átverték az embereket és azóta is ebből húznak hasznot. Érdemes ezt a pár hivatkozást végig kattintani és összehasonlítani, hogy milyen volt az oldal és milyen lett.

A következő üzenetfoszlányok egy az oldalnak korábban küldött üzenetből származnak, melyet egy ilyen lájkgyáros csaló írt:

Capture_1378

Capture_1377

Ja és természetesen nem magyar az illető és természetesen a bevétele adómentes. Amennyiben olvassa ezt valaki a NAV-tól, vagy az ORFK-tól, szívesen folytatnék beszélgetést velük.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..