Pályázatfigyelő

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2016-04-28)

Sokáig talonba tettük a kérdést, hogy mennyire átverés az, amit az oldalukon megosztanak. Mivel sokan kértétek már korábban is, hogy foglalkozzunk az oldallal kicsit, megtettük ismét. Hát, most megérett az idő…

Az oldal a képre kattintva érhető el.
Az oldal a képre kattintva érhető el.

Csak két példával szeretném illusztrálni, hogy mennyire félrevezető tud lenni az, ha egy cikket hiányosan tesszük a nagyérdemű elé. Rögtön pánikot lehet kelteni vele. De aki veszi a fáradtságot és megnézi az eredeti cikket (mert csak egy kattintás), rögtön feltűnhet neki, hogy nem ugyanaz a kettő.

  1. példa
A cikk a hirdetés után folytatódik

Eredeti cikk (a Pénzcentrum oldaláról)

Capture_1118     Capture_1119

Látható, hogy a pénzcentrum inkább csak programajánlóként emlegette a SZÉP kártya felhasználási lehetőségeit. Ellenben a Pályázatfigyelő csak a lényeget ragadta ki. Mindenki essen pánikba, megszűnik a SZÉP kártya.

A Pályázatfigyelő Facebook oldalán lévő cikk:

Capture_1122

A Pályázatfigyelő weboldalán lévő cikke:

Capture_1120

Az a több, mint 200.000 oldalkedvelő, aki ezt bevette, elképzelhető, hogy nem nézte meg az eredetijét a cikknek. Így akár még nem csak pánikot lehet kelteni, de megrohamozhatják a kifizető helyeket, hogy mentsék ami még menthető. Ezt simán lehetne szándékos pánikkeltésnek is hívni. Mit is ír a Btk?

Btk. 337. § Rémhírterjesztés

337. § Aki nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


            2. példa

“Rág” vezetés közben? 200000 forint a büntetés. Mi van?

Capture_1124

A cikk végén lévő tudnodkell.info nevű oldalról tudni kell, hogy lájkvadász, rémhírterjesztő kamuhírportál. A cikkben egy szó sincs vezetés közbeni rágásról és annak szankcionálásáról. Mindenesetre ez is alkalmas a megtévesztésre annak ellenére, hogy a cikkben leírtak igazak az április 5-e óta élesben működő VÉDA rendszerről. Ha már egy ténylegesen létező dologról írunk, miért nem egy hitelesebb forrásból szedjük azt, mondjuk a rendőrség oldaláról? Ha másért nem, de etetésnek, megosztós játéknak tökéletesen megfelel. Ezzel is népszerűsítve a lájkvadász hírportál “jóhírét”.

A Pályázatfigyelő Facebook oldalán lévő cikk:

Capture_1123

Ezek a példák csak találomra lettek kiragadva a Pályázatfigyelő oldaláról és a többi cikküket meg sem néztük. Mindenki vonja le a konzekvenciát és gondolkodjon el azon, hogy milyen oldalaknak hisz.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Egy hozzászólás a(z) “Pályázatfigyelő” bejegyzéshez

  1. Vargáné Szőke Izabella szerint:

    Remélem, hogy nem minden igaz amit írnak! saját példámon és másokén is okulva felét sem hiszem már el !
    Pl emelkedik a CSP ! vagy fűtés támogatás 72000 FT vagy minden közmunkás kap támogatást !
    sajnos erre nincs időm úgy hogy nem is kérek már értesítést tőlük !

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..