Wisdom, avagy a pofátlanság teteje

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2016-04-06)

Nem új keletű oldal és már többször foglalkoztunk vele itt és itt: Amiért ismét egy új cikk születik miatta az a következő.

Capture_786
Oldal megnyitása a képre kattintással lehetséges.

Első dolog a sorolás.

Capture_787

A cikk a hirdetés után folytatódik

Nem elég, hogy a sorsolás kamu, de még egy emelt díjas sms küldésre is kényszerít a csaló, melyet privát üzenetben kell kérni. Miután kérted a kódot, az alábbi automatizált választ kapod:

Capture_1050

Oldalunkat látogatók közül többen is a segítségünkre siettek és kiderült pár dolog az emelt díjas számról és a kódról. Létezik egy lista, ahol kategorizálva vannak az emelt díjas számok aszerint, hogy értük mennyit kell fizetni sms küldés és/vagy hívás esetén. A fenti szám a táblázat szerint 1016 forintos tarifával hívható, illetve küldhető sms. Az ár áfa-val értendő. Hol van ez a 80 forinttól…

Capture_1052

A kód, amit küldeni kell, a “NEXT” szó. Mint kiderült, ez egy interneten játszható kalandjáték kódja, mellyel kiegészítő cuccokat lehet vásárolni a karakterednek.

Magyarul: A Wisdom nevű oldalon a csaló a mit sem sejtő bárányokkal lájkolókkal és megosztókkal veteti meg a játék kódokat. Természetesen a kapott kódot privát üzenetben el kell küldeni a csalónak. Aztán hogy mit csinál a rengeteg visszakapott kóddal, az rejtély. Jó lenne ha felébrednének az emberek ebből a mély kómából.

Időközben a csaló a konyhabútorról átnyergelt a lapostévé sorsolásra. Szerencsére itt már nem kell a vérlájkolóknak lehúzós sms-sel találkozniuk.

Capture_1053

Aki úgy érzi, hogy el kell tűnnie a facebookról, jelentse az oldalt. ha visszadobják, akkor újra. Még tart a “villámjáték” a mai nap folyamán.

Köszönjük az információkat az emelt díjas sms-ről és a kódról.


 

Update:

Az oldalt kitakarították, átnevezték. A korábbi hivatkozás az új oldalra irányít, mert a Facebook megjegyzi az átírásokat. De aki az új címet szeretné, ide kattintva is elérheti.

A jelenlegi állapot.
A jelenlegi állapot.

Kíváncsian várjuk a folytatást. Addig is lehet tippelni, vajon mivel kápráztatják el a nagyérdeműt.

Csak mellékesen megjegyzem, az emeltdíjas sms-ekkel mi történt. 40,5 ezer felhasználó van most jelenleg. Legyen csak 10% aki küldött sms-t. Az 4050 x 1016=4.114.800 forint haszon valakinek. Azért ekkora csalás már simán Btk-ért kiált.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..