Összefüggések

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2016-04-03)

Lehet, hogy sokan nem gondolják, vagy nem tudják azt, hogy a kamu sorsolásokat tartó és csaló oldalak legtöbbje összefüggnek egymással. A közös pont nem más, mint az oldal tulajdonosa. Az "előző cikk"ben már volt látható példa erre. De éppen csak egy kicsit kell visszamenni az időben és a szkeptikusokat is talán meggyőzhetjük a következő példákkal. Vannak páran, akik önjelölt ítélkezőknek, vagy irigy kutyáknak, etc…hívnak minket. Valamint nem hiszik el, hogy felismerhető az átverés. Sajnáljuk a dolgot, pedig felismerhető, csak nyitott szemmel kell járni.
Felteszek 3 képet. Szerintem nem nehéz kitalálni mi a közös bennük.

Capture_1029

Capture_1035

Az előző két képnél ugyanaz a szöveg. Cégünk… Hm…

Capture_1034

A cikk a hirdetés után folytatódik

Lehet hogy véletlen lenne az egybeesés? Főleg az első két képnél, ahol még a szöveg is ugyanaz. Mivel a vérlájkolók nem látnak, csak az ingyen cuccok szagát érzik meg, nem veszik észre ha ugyanazzal a képpel többször is találkoznak más oldalakon.

Vagy ez a két kép, nem is olyan régről:

Capture_773

Piros masnis luxusautó...
Piros masnis luxusautó…

Vagy év elején a Bulvárinfó és a WinnersTeam

Capture_319

Capture_318

Valamint a nemrég bezáratott, rövid ideig megélt oldal a Bikicsunáj. Itt látható a képen a félig-meddig kitakart Bulvárinfó szöveg, valamint az ugyanolyan, képre illesztett Nyerj! feliratok, illetve a kézírás és a betűk formálása. Na, ez utóbbi inkább egy 10 éves színvonalára utal. Mindenesetre arra jó, hogy mindezt egyedivé és felismerhetővé tegye.

Capture_777

Capture_778

Még egy példa, szintén a közeli múltból, amikor is egy komplett faházat lehetett nyerni. Szerencse ManóSzerencsés VagySzerencse Mester, melyek közül mind a három oldal már az enyészeté lett.

Capture_994

Faház...
Faház…

Capture_918

Remélem a hitetleneket sikerült meggyőzni ezekkel a példákkal. Nem csak vaktába tüzelünk. Amit csak lehet dokumentálunk, képernyőmentéseket végzünk az oldal indulása óta.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..