Facebook a csalók melegágya

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2016-03-15)

A lájkvadász oldalak osztódással szaporodnak. Ellopják, néha létrehozzák őket. Mert amíg lószar van, veréb is lesz. Egyszerűen elképesztő, mennyi ostoba ember van, rajtuk, belőlük élnek a bűnözők. Elég egy ócska fotó, egy rettenetes helyesírással elkövetett felhívás, és osztják a semmit, mintha gépek lennének.

vigyázat_csalók
Egy oldalt létrehozni itt a Facebookon semeddig nem tart. Széles körben ismertté tenni, az már idő. Idejük pedig nincs a csalóknak, nekik azonnal kell a sokezer birka, mert különben oda a biznisz.
Akinek sokak által kedvelt oldala van, azt előbb-utóbb megtalálják, bepróbálkoznak, ajánlatot tesznek, sőt, ijesztgetnek, fenyegetőznek. A legrosszabb, hogy a Facebook, bár ellenkezik a szabályzatával az oldalak kereskedelme, hagyja ezeket a bűnözőket tovább garázdálkodni.
Az jó, hogy sokan idetalálnak, a fejükhöz kapnak, és szidják magukat, hogy bedőltek a lájkgyárosok trükkjeinek. Ne szégyellje senki, hogy megvezették, ha rájött, hogy mi történt, inkább tájékoztassa az ismerőseit is! Nem a Ti hibátok, ha áldozattá váltatok!
csalo_0

A cikk a hirdetés után folytatódik

Segítsetek egymásnak, hogy minél többen forduljanak el a csaló oldalaktól!
Ha láttok ismerősnél ilyen “sorsolásos” megosztást, szóljatok neki, hogy csalás! Persze, nem MINDEN sorsolás csalás, de a nagy értékű nyereménynél érdemes gyanakodni, megvizsgálni az oldalt alaposabban (Van elérhetőség? Weboldal? Valódi? Mikor jött létre az oldal? Megváltozott-e az oldal profilja mostanában? stb, erről nálunk olvashattok bővebben)
Vigyázzatok a csalókkal, segítsetek egymásnak elkerülni őket!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..